maanantai 2. syyskuuta 2013

Joskus sitä vaan jää jotain kesken..

Ufoja, niitä kun tuntuu, ettei ompelus menekkään niinkuin strömsössä (eli on melkein lentämässä roskiin) tai jotain ompelukseen kuuluvaa puuttuu, eikä sitä sitten saa työn alle, vaikka se jokin olisikin jo ostettu. Tai kun se aika uupuu, niin jää kesken ja seuraavalla kerralla aikaa ollessa aloittaakin jo innoissaan jotain ihan uutta. Seuraavat pyöriskelivät minun ufopussissa, no eipä enää!

Tämä oli ihan ensimmäisiä kankaita mistä hamstraus hulluus alkoi. Kuopiohalli markkinat ja Sampsukan pöytä. Sieltä poika valitsi tämän Lillestoff:n Piraatti trikoon. Paitahan oli ihan ensimmäisiä mitä ompelin, kauluksen resorikanttaus ei vaan ottanut onnistuakseen, sitten loppui ruskea resori. Kaava Ottobren joku perus paitakaava. 
Huppumekko tytöt & nukenvaunut velourista, joka Majapuulta. Kaava Ottobre Little Elephant. Tämä jäi ufokoriin kun en saanut en sitten millään tuota etuhalkion alaosaa siististi. Myös nepparit oli tuolloin ostoslistalla. Eipä siinä sitten kauaa kuitenkaan mennyt kun kävi tuumasta toimeen. Laitoin halkioon vain yhden nepparin ylös kompromissina, kun en saanut siitä niin hyvää kun olisin halunnut. Nyt se on ihan jees. Hupun muokkasin hiipaksi.

Tämä tähti teeppari odotteli helman ompelua. Paita kuuluu settiin Majapuun mustasta palomies neuloksesta valmistuneiden shortsien kanssa. Shortsit ovatkin olleet kovassa käytössä. Ehkä settinä menevät vaikka päiväkodissa liikuntatunnilla. Tähtijerseyn ostopaikkaa en tähän hätään muista, kaava lienee sama Ottobren peruspaitakaava kun piraattipaidassa ylempänä.

Tästä piti tulla ensin paita. Leikkasin ja ompelin samaan aikaan useamman pitkähihaisen, jotka sitten kävisivät lyhythihaisten ja liivimekkojen alla. Silloin minulla ei vielä ollut peittaria käytössä, joten hihansuut on ommeltu ompelukoneen huonolla kaksoisneulatikillä. Tikki oli sen verran kurjaa, etten kehdannut helmaa sillä lähteä ompelemaan. Helma jäi odottelemaan peittarin ostoa. Päätin kuitenkin laittaa helmaan leveän resorin, niin tästä tuli tunikapituinen. Ihan hyvä juttu, sillä neiti on kasvanut siitä kun kankaan leikkasin. Hihat tulen varmaan jossain vaiheessa purkamaan ja ompelemaan uudestaan, onneksi olen kääntänyt reilulla kädellä, niin saan niihi pituuttakin lisää. Sydän trikoo Michas Stoffecke, kaava OB:n perusraglan.

Ja sitten vielä yksi yläosa, jonka alaosa eli shortsit on olleet kesän kovassa käytössä. Liandlon Työmaatrikoo edessä ja turkoosia raitaa takaosa. Shortsit ovat tuota turkoosiraitaa, leveät resorit samaa punaista, kuin topissa. Tämä onneksi menee vielä ensi kesänä, niin voi sitten ommella uudet shortsit kaveriksi. Housupuoli kun tuppaa kesäkeleissä helposti pinttymään, niin kävi ainakin niille raitashortseille.2 kommenttia: