lauantai 14. syyskuuta 2013

Koko satukirjasto pienessä tilassa?


Sehän on tietysti Lasten oma kirjakerhon digitaalinen satukirjasto iPad:lle!


Olen kyllä ollut tietoinen että lehtiä jos monen moisia pystyy tätä nykyään lukemaan näköisversiona läppäriltä, tableteilta jne. ja senkin että kirjoja on myös mahdollista sähköisesti ostaa. En vaan ole ajatellut pidemmälle, että olisin lähtenyt etsimään lasten kirjoja sähköisesti luettavaksi. Lasten kanssa päästiin kuitenkin Buzzadorina testaamaan tätä satukirjastoa ja kyllä se onkin ollut mieleinen!

Meillä luetaan paljon kirjoja ja lastenhuoneen kaapissa niitä monen monta onkin. Vaan on se silti niin lapsille kuin aikuisillekkin mukavaa että tulee vaihtelua satuihin.. Livekirjastossa ollaan lasten kanssa toistaiseksi käyty vain katselemassa kirjoja, sillä joskus pienet kädet lukevat kirjoja vähän liian nopeaan tahtiin, jonka vuoksi kirjat saavat kyytiä. Ei siis käydä vielä kirjaston kirjoja tuhoamaan.


Selkeät isot valikot, joista valitaan ensin joko puuhat,
uudet kirjat, Disneyn kirjat/klassikot, prinsessat jne..


Lasten oma kirjakerhon satukirjastosta löytyy ihan pienten lukijoiden katselukirjoista, satuja isommillekkin, ikähaarukka jolle palvelu on suunnattu on 0-6v. Sieltä löytyy mm. kirjoja Disneyn klassikoista, prinsessoja neideille, Nalle Puh, Autot kirjoja ja niin edelleen. Valikoimassa kerrotaan olevan jopa 100 kirjaa ja se päivittyy jatkuvasti. Valikoima siis vaihtuu koko ajan, mutta lasten omat lempikirjat pystyy merkitsemään suosikiksi, joten silloin ne eivät katoa omasta valikoimasta, näitä voi olla enintään 25 kappaletta.

Ja seuraavaksi jokaisen äidin ja isän helpotus, puolet kirjoista on luettu ääneen! Muistan kuinka ihanaa lapsena oli kuunnella satuja kasetilta. Sivun kääntämistä kehoittava ääni (jota en tässä kirjoittaessa ala imitoimaan) sai olon kovin nostalgiseksi. Aikuisen korvaan sadut on luettu hyvin ja musiikkia tai muita äänitehosteitakin kuuluu taustalla satuja elävöittämään. Lapset, jopa siis neiti tinttaralla, jaksoivat keskittyä satuun, jopa useampaan peräkkäin. Innoissaan valitsevat valikosta vuorotellen satuja, tosin sekin tuottaa väillä kahnauksen aihetta. Neiti kun on kovin omatahtoinen. Valikko on hyvin yksinkertainen ja helppo käyttää pientenkin, tosin meidän peikkolapset ovat taitavia tabletin käyttäjiä, taitavampia kuin isi konsanaan.


Tämä Bellen hevospulma oli selkeästi neidin suosikki!


Pieniä pelejäkin satukirjastossa on lapsien älynystyröitä hieromaan. Löytyy palapelejä ja muistipelejä tutut hahmot tietysti kuvina. Vaikeustasoja on helppo, keskitaso ja vaikea. 


Kaikenkaikkiaan satukirjasto on oikein mainio väline arkeen. Lapset saavat nauttia varmasti turvallisesta sisällöstä tuttujen hahmojen parissa. Mielikuvitus kehittyy paremmin kuin elokuvia katselemalla. Joskus iltavuorosta tullut äiti saa helpotusta, kun voi nauttia kirjasta lasten kanssa yhdessä kuunnellen, eikä väsyneillä silmillä lukien. Pitkille automatkoille oikein oiva viihdytin! Jos omassa iPadissa ei ole mobiilidataa, niin kirjoja voi ladata tablettiin automatkoille ja reissuille mukaan.


 Suosittelen kyllä lämpimästi pikkulapsiperheisiin!

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan buzzadorina, päästä kokeilemaan erilaisia tuotteita ja palveluja ja kertomaan mitä niistä pidit, tule ehdottomasti mukaan joukkoon! Buzzadorina toimiminen on täysin ilmaista ja kampanjoihin osallistuminen vapaaehtoista. Täältä löydät lisää tietoa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti