keskiviikko 28. elokuuta 2013

Juokse, juokse!

Otsikon mukaisia huudahduksia kuului niin äitien, isien, siskojen, veljien mummojen, ystävien ja kaikkien suusta, kun pikkuiset jalat viilettivät hirmuista vauhtia kenttään piirretyillä juoksuradoilla. Sitten taputettiin! Oli aika perinteisten poppikisojen.

Poppikisat järjestää meillä päin Siilinjärven POP pankki yhteistyössä paikallisen urheiluseura VuoKun ja Vanhempain tarharyhmän kanssa. Minusta on mukavaa, että tällaisia viitsitään järjestää.

Lajit olivat, juoksu, pallonheitto ja pituushyppy. Meidän peikkolapset kisailivat vain juoksussa, sillä ikä ei vielä riittänyt pallonheittoon tai pituushyppyyn. Neiti tinttarallalla ei olisi riittänyt juoksuunkaan, mutta ilmoittaessa vanhempaa kisailemaan sanottiin että muitakin v. 2011 syntyneitä on ilmoittautunut. Sinne siis, onhan neiti aika reipas!

Voi sitä kun odoteltiin radan päässä, eikä oikein tiedetty milloin alkaa. Lapset juoksentelivat innoissaan, kikattelivat, joku taisi kovasti jännittääkkin. Sitten se alkoi, pienimmät tietysti ensin. Ratoja oli neljä, neiti kilpaili numerolla 7, eli toisessa lähdössä.

Niinhän siinä sitten kävi. Kuului HEP ja neiti pureskeli kynsiään. Kannustin juoksemaan, kuului hyvin tuttu sana EI ja pään pyöritys. Ei kun kädestä kiinni ja juoksuksi yhdessä. Maaliin asti kuitenkin juostiin, pari kertaa kaaduttiin, onneksi en itse sentään. Ja mitali kaulaan! Peikkopimu oli sen verran ulapalla koko asiasta, että viskasi koko mitalin menemään.. Sitten lähdettiin veljeä kannustamaan, "Äiti juotaan juotaan!". Voi kun olisi tajunnut sen hetkeä aikaisemmin..

Jäppinen juoksikin oikein mallikkaasti! Suoraan omalla radalla ja täysillä loppuun asti. Ja voi sitä riemua, kun hänkin voitti mitalin. Lopuksi oli tarjolla vielä voittajamehut.

Niin hurahti meidän ilta.

Ensin vähän ihmeteltiin, mikäs juttu tämä olikaan..
Ja kyllä neidin täytyi saada reiskat jalkaan ja pipo päähän.


Kuten sanottu, neiti ei ollut omaan juoksuunsa täysin tyytyväinen. :)No jos nyt yhen kuvan räppäset, tos on mitali..
Saihan sitä innostusta vähän mukaan. :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti