maanantai 16. syyskuuta 2013

Perjantai oli taas Savaway päivä!

Tällä kertaa Saumanvara ryhmän perjantainen Savaway oli hieman erilainen. Viimeviikolla me pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvat etsittiin vimmatusti kaveria sieltä pääkaupunkiseudulta, jotta päästiin osallistumaan.. Laitettiin ketjuun kaverihakuimoituksia, kun lapsena kirjekaveri-ilmoituksia konsanaan. :D


Alustusta:

Jos ette vielä ole kuulleet nettikaupasta Viljamin puoti ja heidän kampanjastaan Pandan sydän, niin kannattaa ehdottomasti tutustua! Pandan Sydän Kampanjan tavoitteena on kerätä kolmen julkisuuden henkilön ja kolmen hyväntekeväisyyskankaan  avulla Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeelle 30 000 euroa. Hienoa, eikö!?

Aikaisemmin Saumanvara ryhmässä surauteltiin pehmoleluja lahjoitukseksi pienille potilaille Lastenklinikalle. Ja katsokaa alta kuinka paljon leluja Panda sinne veikään! Itse en ennättänyt osallistumaan tähän, sillä ompeluaikaa oli vain hyvin vähän. Mutta aika mahti saalis, hyvä savanaiset!  


Pehmot odottavat lapsia sängyissä heidän mennessä sairaalan ja kotiin lähtiessä he saavat viedä pehmon mukanaan.


Kuva lainattu Viljamin puodin nettisivulta


Sitten taas aiheeseen, siihen kuinka tämä liittyy tähän viime perjantain savawayhin. Maanantaina Viljamin puodin Panda ja Hanna saumanvaran puolesta olivat kampanjoimassa Stockmann:n kulmalla uuden lastensairaalan puolesta. Edeltävästi he olivat vieneet pehmot Lastenklinikalle. 

Tässä kohtaa tulevat mukaan ne meidän pääkaupunkiseudun ystävät.. He kävivät halaamassa pandaa ja kuiskaamassa korvaan salasanat "ihana sava", jolloin saivat paketin kotiin vietäväksi. Paketista löytyi pala kangasta itselle ja kaksi pakettia kahdelle "maaseutu" ystävälle. Ystävykset muodostivat kolmen tiimin, jotka yhdessä miettivät jotain yhdistävää tekijää, joka sitten näyttäytyy jokaisen tiiminjäsenen luomuksessa. Meidän tiimi oli Isänmaan toivot, suomenlippu meitä yhdisti.Kuva Hannan, Saumanvara ryhmästä luvalla lainattuna.


Meidän tiimin paketeista löytyi pätkät Viljamin puodin Puudelit trikoota. Tällä kertaa paketin sai avata heti, eikä vasta perjantaina. Sitten taas miettimään mitä siitä ompelisin. Ehdottomasti neidille jotain. Ompeluaika oli taas se tuttu 21-23 ja minä tietysti iltavuorossa. Täytyi vaan suunnitella hyvin, niin kotiin tullessa ompelemaan! Päädyin hattuun, talvihattuun. Näillä lähdetään liikkeelle. Kankaiden väliin vielä lisäsin fleecen.

Kaavan hattuun piirsin itse, siitä pari koekappaletta tein ihan puuvillasta. Hyvältä näytti!

Eihän se sitten perjantaina ihan nappiin mennyt, lapset täytyi nukuttaa jne.. Mutta onneksi en itse nukahtanut ja hattu lähes valmiiksi yöllä tulikin. Sovituskuvankin kävin nappasemassa. Tästä puuttui vielä napit edestä ja kääntöaukko oli ompelematta.

Hatusta tuli hieman iso, kypärämyssyn kanssa varmaan sitten pysyy päässä paremmin, joten passaa kylmille ilmoille mainiosti ja on varmasti lämmin! Nappien kohdalla päädyin kuitenkin oransseihin, ehkä joskus eteen sattuu kivat tähtinapit, niin nämä saavat väistyä. Tuo minkee kangas on kyllä älyttömän ihanan pehmeää! 


Tässä valmis lopputulos! Käyttäjäkin näyttää tyytyväiseltä.
Suomenlippu löytyy myös!Loppuun vielä mitä meidän tiimin kaksi muuta jäsentä ompelivat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti