torstai 11. heinäkuuta 2013

Pikapostaus lähes suoraan kasvihuoneesta

Yövuorojen välissä ei usein ehdi paljoakaan, tänään ajan pyhitin jo usean päivän (lue ehkä jo viikon) heitteillä olleelle kasvihuoneelle. Saksin kurpitsaa pienemmäksi, sillä tuntuu että se taitaa olla ihan hyödytön minulle. Minusta kaikki sen kukkaset on vaan poikakukkia, näinollen en pääse sitä pölyttämään. Kaksi kirvojen valtaamaa tomaatintainta pääsi kurkkujen katveesta ulkoruokintaan, saa nähdä tuleeko niistä enää kalua. No kjasvihuoneessa ei olisi ainakaan tullut. Kanankakkaa suihkin taas sinne tänne, sekä multaa lisää, jota taas selkä vääränä kävin tässä yksi päivä agrista hakemassa. Kuin varkain oli kurkut hurahtaneet pitkiksi ja oi kuinka monta hyvässä kasvussa olevaa siellä onkin!

Herneet saivat kyytiä tässä eräänä päivänä kasvurista pois, kun olivat niin kuukahtaneita, niiden paikalle koitan josko keräsalaattia tai retiisejä ennättäisi vielä kasvaa.

Muuta ei tällä kertaa, täytyy rientää suihkun kautta töihin! Mukavaa kesäistä illan jatkoa!2 kommenttia:

  1. Komeat kurkut ! Mulla ei tuota olekaan, ehkä sitten ens kesänä :) Harmillisia sulla nuo kirvat, toivottavasti saat voiton niistä mäntysuovalla. Auttaisikohan nokkoskäyte niihinkin ? Helppoa ja halpaa. Hyvää heinäkuun jatkoa peikkolaan !

    VastaaPoista
  2. Ja oli kyllä makoisat kurkut! Avomaan kurkkuja on tullut jo hyvin ja mietinkin josko ensi kesänä en sitten laita näitä kasvihuonekurkkuja lainkaan, kun niin pitkään menee ennen kuin edes kukkivat. Todella nopeasti kurkut sitten venähtivät nakkimakkarankokoisista tuollaisiksi. :)

    Ostinkin Neudorff:n sprutzit liuosta, jonka pitäisi auttaa myös toukkiin. Evira on sen hyväksynyt luonnonmukaiseen viljelyynkin. Sillä sai kirvoja reilusti vähemmäksi, mutta kyllä niitä vipeltämässä vielä vaan näkyy. Ensi kesänä olen sitten valppaampi niiden kanssa!

    VastaaPoista