tiistai 25. kesäkuuta 2013

Mikä ihana kuumuus!!

Kerrankin minuakin lykästää vapaalla, kun sää on mitä mahtavin! Joku voisi sanoa mitä kurjin, mutta minä tykkään kun aurinko paistaa kunnolla ja on kuuma! Olen tällä hetkellä vielä sen verran onnekas, että saan maata auringossa omalla takapihalla täysin rauhassa. Pienten lasten äitinä se on kyllä enemmän poikkeus että saisi rauhassa joskus ottaa aurinkoa. Yritäppä parkeerata ittes viltille, niin johan ipanat jossain tappelee, tai muuten satuttaa itsensä. Jos ei muuta, niin sitten tullaan hiekkasina hyppimään ja remuamaan päälle. Nyt ei kuulu kun tuulen suhina höystettynä tuon karvajalkaisen katin maukunalla (itseppä niin manku ulos, nyt ei sitten taida haluta olla ulkona kuitenkaan). Eilen vein perheen jo mökkeilemään ja itse palasin yövuoroon töihin. Pakko vaan ottaa tilaisuudesta vaarin ja lojuta täällä paahteessa edes hetki. Perhe kyllä veikkaa että olen vielä nukkumassa, mutta postimies herätti paketin tuodessaan niin eihän sitä enää malta tai tarvitsekkaan nukkua. Nyt siis aurinko, dolce guston cafe au lait, kesähitit bloggauksen ohessa! ME LAIK!

Eilen mun sitten täytyi vaan myöntää että kyllä ne vaan kirvoja on tuolla kasvarissa paprikoissa ja hieman jo maississa, sekä tomaatissa! Edelliset paprikan valloittajat olivat muurahaiset, ensin olin niiden hävittämiseen etsimässä keinoja kun luin ettei ne tee mitään harmia, niin olkoot sitten. Sitten näkyi munia ja pieniä vaaleita kirvoja, joita tietenkin luulin söpöisiksi vauvamuurahaisiksi. No eilen sitten säntäilin pihalla etsimässä peikkopojan kanssa leppiksiä aterioimaan, mutta ei löytynyt. Laitoin peikkoisän kauppaan ostamaan mäntysuopaa. Onneksi kauppaan ei sentään ole pitkä matka, äkkiä suihkuttelemaan liuoksella ja kyllä tehosi! Kirvoja oli tosi paljon! Aamulla kun tulin yövuorosta kävin suihkuttelemassa muutaman eläväisen sieltä lehdiltä. Nyt tuoksuu sitten kasvariin mentäessä mäntysuopa.

Sain eilen tehdä myös positiivisen huomion tuolla kasvarissa, sieltä löytyi pikkuruisia vesimelonin alkuja! Jee, aika huippua! Nyt vaan täytyy kastella sitten tarpeeksi jotta kasvavat. Aika söpöjä, eikö?Niinkuin olen kasvihuoneen kanssa alkutekijöissä, niin samoin myös kukkien kanssa. Istuttelen niitä pihalle ruukkuihin ja kukkapenkkikin pihalla on. Tosin se on suurilta osin edellisten asukkaiden jäljilta. En vaan tahdo oikein edes muistaa kukkien nimiä, mutta ei kai se kukkien tarkoitus ole. Viime kesänä sain tädiltäni pionin. Silloin se oli jo kukkinut, tähän saakka ollaan vaan nuppuja tuijoteltu. Nyt on nyt auennut ensimmäinen kukka! Kyllä on nättiä! Toivottavasti kukkia mökiltä palatessa on auennut enemmän. 
Nyt kasvarin kasteluhommiin ja auton nokka kohti kavereiden mökkiä! Aurinkoista tiistaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti