sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kasvihuoneessa puuhailua

Kasvihuone oli se syy blogin aloittamiselle. Se valmistui viime kesän lopulla, kun armas isäpeikko oli sen pystyttänyt sillä välin kun leireilin poikapeikon kanssa ulkomailla. Mukava oli kotiin palata kun se törrötti pihalla pystyssä. Silloin ei multia edes laitettu, vaan tämä kesä on ensimmäinen ja vähän kokeilumeiningillä mennään.

Huoneessa kasvaa vähän sitä sun tätä ja olen kyllä nyt jo oppinut mitä ensi kesänä teen toisin. Osan olen kasvattanut siemenestä itse, osa ostettu taimina. Tänään ostin vielä chilin, vaikka peikkoisä olikin aiemmin sitä mieltä ettei chiliä tule käytettyä.

Kasvihoneestä löytyy maasta kirsikkatomaattia, kurkkua, kahta eri paprikaa, maissia, vesimelonia, kurpitsaa, kesäkurpitaa, herneitä, valkosipulia, kevätsipulia, ihan tavan sipulia, sekä porkkanaa. Ruukuissa mansikkaa, basilikaa, ruohosipulia, chili, sekä chilipaprika.
Tässä hieman kuvia kasvihuoneesta, jonne kuljetaan tietysti siltaa pitkin.
Kesäkurpitsan vuoksi täytyi miettiä jonkinmoisia tuentoja ylöspäin, sillä se meinasi vallata kävelykujan täysin. 
Kesäkurpitsoja on jo mukavasti kasvamassa. Tämän ostin valmiina taimena.Kasvihuoneessa oikealla puolella pöydän jälkeen tulevat tomaatit, jotka hömösti takarivissä, kun enhän tiennyt että kurkut moiseksi kasvaa :)  Tomaatit on kasvatettu siemenestä ja ovat Tiny Tim kirsikkatomaatteja. Niitä olen jo muutaman kesän takaperin onnistuneesti kasvattanut. Edessä kurkut Bella F1, jotka myös siemenestä kasvaneet. Maissit takana ovat tällä kertaa ostettu taimena, sillä neiti tinttaralla hujautti pihalle nurin vielä siemenvaiheessa olleet maissinkasvatuskipot.
Tässäpä hieman tältä erää.. Ulkona paistaa pitkästä aikaa aurinko, joten tämä peikkopesue suuntaa mökkimaisemiin rentoutumaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti